Viața și Acatistul Sfântului Grigorie Palama

Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a publicat Viața și Acatistul Sfântului Ierarh Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului, în format broșură. Sfântul este pomenit în Biserica Ortodoxă pe 14 noiembrie și în Duminica a doua a Postului Mare.

S-a născut în anul 1296 la Constantinopol, într-o familie înstărită. Deși împăratul Bizanțului a încercat să îl determine să îi fie sfetnic, Grigorie a fost atras de viața monahală și s-a călugărit la Muntele Athos. A fost hirotonit ieromonah în anul 1326, iar în anul 1347, Cuviosul Grigorie Palama a fost numit Arhiepiscop al Tesalonicului.

Broșura poate fi cumpărată de la Librăria Cărților Bisericești (Intr. Miron Cristea nr. 6), Librăria „Ortodoxia” (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Krețulescu), Galeriile „Cuvântul Vieții”, prin comandă pe internet la adresa [email protected], precum și de la pangarele bisericilor și mânăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Fundația Sf. Macrina oferă educație pentru sănătate și daruri în produse de igienă pentru persoane vulnerabile social

Fundația „Sfânta Macrina”- Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copii în Dificultate (A.R.M.S), organizație înființată de Arhiepiscopia Bucureștilor, desfășoară, în perioada 18 septembrie – 10 octombrie 2023, ateliere gratuite de educație pentru sănătate în beneficiul persoanelor…