Viața și acatistul Sfântului Cuvios Simeon Noul Teolog

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut, în format broșură, acatistul Sfântului Simeon Noul Teolog, prefețat de viața acestuia, relatată pe scurt.

Prin Colecția „Acatiste și Vieți de Sfinți”, editura vine în întâmpinarea credincioșilor care, din evlavie față de Sfântul Cuvios Simeon Noul Teolog, se roagă acasă, dar și la bisericile pe care le frecventează sau chiar la serviciu.

Viața sfântului cuvios a fost consemnată pe larg de Sfântul Nichita Stitatul, ucenicul său. În broșură însă sunt punctate doar cele mai importante momente din istoria creșterii sale duhovnicești.

Acatistul cântă viața și nevoințele Sfântului Cuvios în forma imnografică bine știută, prin cele 13 condace și cele 12 icoase.

Textul este tipărit cu un font mai mare, pentru înlesnirea lecturii. Placheta poate fi cumpărată de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul „Ortodoxia” (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Galeriile „Cuvântul Vieţii” (Calea Victoriei, Nr. 28), Magazinul „Librăria Ortodoxă” (Bdul Regina Maria, Nr.1) sau prin comandă pe internet la adresa [email protected].

Comentarii Facebook


Știri recente