Viața Sfântului Ioan Gură de Aur

Ediția a doua a Vieții Sfântului Ioan Gură de Aur a apărut la Editura BASILICA a Patriarhiei Române. Volumul publicat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, reproduce integral tot ce s-a scris despre Sfântul Ioan, într-o exprimare uniformă.

Cartea Viața Sfântului Ioan Gură de Aur în relatările bisericești: Paladie, Teodor al Trimitundiei, Socrates, Sozomen și Fericitul Teodoret al Cirului îl prezintă pe Sfântul Ioan, personalitatea complexă duhovnicească, omul înzestrat cu alese calități intelectuale, cu o viață morală ireproșabilă, preotul și episcopul model. La capitolul, Viața Sfântului Ioan Gură de Aur este prezentată: copilăria, botezul și hirotonia în diacon și preot, hirotonia în treapta de episcop și primul și al doilea exil. Capitolul doi descrie la pagina 27, viața și felul de a fi ale fericitului Ioan Gură de Aur, arhiepiscopul Constantinopolului. Tot în cuprinsul cărții regăsim Viața Sfântului Ioan Gură de Aur din: Dialogul Istoric al lui Paladie, Episcopul de Helenopolis, cu Diaconul Teodor al Romei, Teodor, Epsicopul Trimitundei, Socrates, Sozomen, Fericitul Teodoret, Episcopul Cirului. La pagina 283 sunt prezentate fragmente encomiastice(laudative, elogioase).

„Lucrarea de față va folosi atât specialiștilor, pentru a-și întregi și îmbogăți imaginea asupra vieții și a epocii în care a trăit marele Hrisostom, cât și evlavioșilor creștini” se arată în nota redacţiei.

Volumul poate fi cumpărat de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Galeriile Cuvântul Vieţii (Calea Victoriei, Nr.28), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1) sau prin comandă pe internet la adresa [email protected].

Comentarii Facebook


Știri recente