Viața Sf. Elefterie ne arată importanța mamelor creștine care își învață copiii iubirea de Dumnezeu, spune PS Timotei

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a oficiat marți Sfânta Liturghie la Biserica Sf. Elefterie Nou – Paraclis patriarhal din București. În omilia sa, ierarhul a subliniat rolul „atmosferei de rugăciune și de curăție sufletească” din familia Sf. Ier. Elefterie. Mama sfântului, Evantia, a crescut un fiu iubitor de Dumnezeu și a fost martirizată alături de el.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a spus că atmosfera în care crește un copil în familie este mai importantă chiar și decât ceea ce va învăța copilul mai târziu la școală, pentru că stă la temelia întregii educații.

„De aceea, datoria primordială a mamelor, a părinților creștini este de a-și educa fiii în frică de Dumnezeu. Nu în duhul lumii, adică departe de aceste valori profunde. Nu neglijând ceea ce este cu adevărat important, ci dând copiilor hrana spirituală”, a spus părintele episcop vicar.

„Acest copil care a devenit apoi martirul Elefterie a crescut într-o atmosferă profund religioasă. Și mama lui, cu numele Antia, sau Evantia, reprezintă mamele creștine care și-au crescut fiii în același duh”, a mai afirmat ierarhul.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

Alte două lucruri pe care le mai învățăm din viața sfântului sunt râvna pentru slujirea Bisericii, pe care Dumnezeu le-o dăruiește și azi tinerilor crescuți în familii creștine, precum și curajul mărturisirii, a spus Preasfințitul Părinte Timotei.

„Chiar dacă nouă nu ni se cere să murim în arene, în locurile publice, în circuri și în diferite alte locații, așa cum s-a întâmplat în timpul persecuțiilor, Biserica ne îndeamnă să mărturisim credința în Mântuitorul Hristos.”

Ierarhul a mai vorbit despre Biserica Sf. Elefterie – Nou, Paraclis patriarhal, „una dintre cele mai frumoase biserici ale Capitalei”.

Biserica  a fost restaurată de curând prin eforturile făcute de Părintele Paroh Valer Ulican. Construcția ei a fost începută în 1935, dar sfântul locaș a fost sfințit abia în 1971.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

Comentarii Facebook


Știri recente