„Viața prin ochi de copil”. Expoziție la Biblioteca Județeană din Pitești

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, în parteneriat cu Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului şi Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu – Argeş, au organizat la sediul Bibliotecii Judeţene din Pitești expoziţia cu tema Viaţa prin ochi de copil, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Cu acest prilej, copiii din centrele de plasament aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş au expus în holul instituţiei cele mai frumoase obiecte create de ei pe parcursul anului 2016.

De asemenea, la această manifestare au participat reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice cu responsabilităţi în asigurarea şi promovarea drepturilor copilului, reprezentanţi ai ONG-urilor și specialişti din domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului.

După vizitarea expoziţiei, copiii aflaţi în sistemul de protecţie socială, atât cei din centrele de plasament, cât şi cei aflaţi în grija asistenţilor maternali profesionişti, precum şi la alte persoane, au susținut momente artistice care au cuprins muzică, dans şi scenete. Acestea s-au desfășurat în sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene.

La final, toți copiii care au contribuit la realizarea momentelor artistice au primit diferite daruri din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului

Scopul acestei activităţi a fost acela de a se prezenta calităţile artistice ale copiilor aflaţi în sistemul de protecţie socială din județul Argeș, pentru ca societatea să înțeleagă că trebuie să facă toate eforturile pentru ca aceștia să nu întâmpine dificultăți în procesul de integrare socială.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…