Viața noastră capătă sens când Mântuitorul Hristos este prezent în ea – Episcopul Timotei Prahoveanul

„Viața noastră capătă sens atunci când Mântuitorul Hristos este prezent în ea” a fost concluzia omiliei rostite duminică de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul în Catedrala Patriarhală.

După citirea textului evanghelic în care este prezentată Umblarea Mântuitorului pe mare și potolirea furtunii (Mt. 14: 22-34), ierarhul a explicat că Biserica este „corabia permanent deschisă” spre mântuirea tuturor.


Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a precizat că „Mântuitorul Hristos a venit pentru toți și El este nădejdea celor fără de nădejde și fără de ajutor, Domnul Vieții Veșnice”.

„Bucuria întâlnirii cu Mântuitorul Iisus Hristos și a chemării lui în toate momentele dificile ale vieții este de fapt singura noastră bucurie printre valuri, printre încercări, printre ispite, printre mulțumiri și nemulțumiri, printre lacrimi și bucurie. Atunci când Mântuitorul Hristos este prezent în viața noastră, ea capătă sens”, a adăugat Preasfinția Sa.

Episcopul Timotei a evidențiat în acest context faptul că „pentru cei credincioși nu există întrebări, iar pentru cei care nu au credință, orice întrebare este fără rost”:

„Oamenii cu adevărat credincioși nu își pun niciodată întrebări și credința lor este atât de puternică încât le aduce întotdeauna răspunsuri directe de la Dumnezeu și daruri negrăite”.

În finalul predicii rostite în 29 iulie 2018, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul s-a rugat pentru pace în Biserică și „pentru ca Mântuitorul Hristos să rămână întotdeauna la cârma Corabiei Sale, acolo unde toți se pot mântui și pot veni la cunoștința adevărului, acolo unde oamenii află bucurie și unde valurile, încercările, furtunile și vânturile ascultă doar de glasul Mântuitorului Hristos, Singurul care le poate liniști”.

Foto: captură video Trinitas TV 

Comentarii Facebook


Știri recente