Viaţa monahală reînviată la Ionești după 200 ani

După 200 ani, a fost reînviată viaţa monahală la Ioneşti, localitate unde a funcţionat un aşezământ monahal încă din timpul lui Mihai Viteazul. Anul acesta, în data de 17 iunie, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic a sfinţit biserica noului aşezământul monahal ocrotit de Preasfânta Treime.

După slujba de sfințire, ierarhul argeșean a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară amenajat în curtea mănăstirii, informează Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.


  • Mănăstirea Sfânta Treime Ionești se află în satul Redea din comuna Buzoiești.
  • Construcţia mănăstirii a început în anul 1999.
  • Lucrările au stagnant din lipsa fondurilor între 2005 şi 2011.
  • Potrivit documentelor, în anul 1785 exista în aceste locuri o mănăstire de călugări.

În cuvântul rostit cu această ocazie, Înaltpreasfinţia Sa a amintit că „suntem datori să mărturisim în fiecare zi pe Sfânta Treime prin însemnarea  cu semnul Sfintei Cruci și prin recunoașterea că fiecare persoană poartă în ea chipul lui Dumnezeu”.

Aşezământul monahal de la Ioneşti. Foto credit: Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului

Înaltpreasfinția Sa a mulțumit credincioșilor pentru dragostea pe care o au față de Biserică și a evidențiat eforturile depuse în cei zece ani la ridicarea noului așezământ monahal.

Pentru grija și implicarea în realizarea acestui proiect, părintele ieromonah Ioachim Zlotar, stareţul aşezământului monahal, a fost hirotesit protosinghel.

Foto credit: Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului

Comentarii Facebook


Știri recente