Viața culturală a Arhiepiscopiei Bucureștilor

Biserica și-a asumat întotdeauna rolul spiritual în societatea românească. Pe lângă îndrumarea credincioșilor pe calea mântuirii și pe lângă opera filantropică, Biserica își ia în serios întotdeauna și rolul ei de creatoare de cultură și păstrătoare a valorilor autentice.

Fiecare din eparhiile Bisericii Ortodoxe Române, prin departamente specializate, lucreaza pentru binele comun și pentru educarea societății.

Activitatea Sectorului Cultural și Comunicații Media al Arhiepiscopiei Bucureștilor s-a desfășurat, și în 2013, pe 3 direcții: misionară, editorială și mediatică

„În ceea ce privește activitatea pastoral misionară principalele evenimente organizate de departamentul Cultural și Comunicații Media sunt cele două conferințe preoțești. În primăvară tema dezbătută a fost legată de anul omagial al Sf. Împărați Constantin și Elena apoi în toamnă tema dezbătută pe larg a fost cea legată de anul comemorativ Părintele Dumitru Stăniloae. De fiecare dată cei care au susținut referate cu această ocazie au fost cadre didactice, clerici mai ales, de la Facultatea de Teologie din București. Studiile și referatele care au fost susținute la conferințele pastoral misionare ale clericilor din Arhiepiscopie au fost reunite în două volume distincte: Sf. Împărați Constantin și Elena promotori ai libertății religioase și susținători ai Bisericii și volumul Implicațiile pastorale și misionare ale teologiei mistice a părintelui Dumitru Stăniloae. Ambele volume au fost lansate la cele două întruniri ale preoților și diaconilor din Arhiepiscopia Bucureștilor „, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Cons. Nicolae-Cristian Câdă, Sectorul Cultural și Comunicații Media

Cu ocazia evenimentelor importante ale Eparhiei au fost editate broșuri sau pliante pentru o mai bună desfășurare și promovare. Sectorul Cultural și Comunicații Media al Arhiepiscopiei Bucureștilor a avut o colaborare intensă cu Centrul de presă „Basilica”.

Mai multe detalii despre activitatea Pr. Cons. Nicolae-Cristian Câdă și a Sectorului Cultural și Comunicații Media puteți afla și de pe internet, la adresa arhiepiscopiabucurestilor.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente