Veteranii de război au fost omagiați la Oradea

La Monumentul eroilor români căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial din Cimitirul Municipal a avut loc vineri un ceremonial religios și militar dedicat veteranilor de război.

La festivităţi a participat Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, precum și oficialități locale, în prezența membrilor Asociaţiei Veteranilor de Război, filiala Bihor, a unor cadre militare active, în rezervă şi în retragere.

Ceremonialul a debutat cu prezentarea onorului, salutarea drapelului de luptă, ocuparea locului în dispozitiv şi intonarea Imnului Naţional al României.

Apoi, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Sofronie al Oradiei, preoţi capelani din structurile de apărare, ordine publică și siguranță națională ale Garnizoanei Oradea au oficiat o slujbă de pomenire pentru cei trecuți la cele veșnice.

Festivitatea s-a încheiat, după rostirea alocuțiunilor, cu depuneri de coroane și jerbe de flori la Monumentul eroilor români.

Ziua Veteranilor de Război, sărbătorită în fiecare an în data de 27 aprilie, a fost instituită de Regele Carol I în anul 1902.

Celebrarea reprezintă un bun prilej pentru a recunoaşte şi a cinsti după cuviință memoria veteranilor de război, care şi-au îndeplinit datoria ostăşească pentru obținerea și menținerea independenței, unității, suveranităţii şi integrităţii ţării noastre.

Comentarii Facebook


Știri recente