Veteranii de război au fost comemoraţi la Râmnicu-Vâlcea

Arhiepiscopul Varsanufie a oficiat miercuri, 24 aprilie 2019, o slujbă de pomenire a eroilor neamului în proximitatea monumentului dedicat acestora din municipiul Râmnicu-Vâlcea.

Ceremonialul s-a încadrat în manifestările comemorative organizate cu sprijinul autorităților administrației publice locale, cu prilejul Zilei Veteranilor de Război.

Acestea au avut ca scop omagierea veteranilor de război, a văduvelor de veterani de război și urmașilor acestora, precum și comemorarea celor care și-au jertfit viața în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Ziua Veteranilor de Război aminteşte de momentul în care Regele Carol I a promulgat, la solicitarea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă, decretul prin care a fost instituită titulatura ”veteran de război”, în onoarea ostaşilor care au luptat în acest conflict armat.

Prin HG nr. 1222/10.10.2007, Guvernul a hotărât ca Ziua veteranilor de război să fie marcată anual în data de 29 aprilie, în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente