Vestitori ai Nașterii Domnului la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Timp de două zile, în perioada 21-22 decembrie 2016, foarte mulți colindători au venit la Catedrala Episcopală Învierea Domnului și Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul din Caransebeș pentru a-l colinda pe Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Copii și tineri, dar și adulți, îmbrăcați în straie populare specifice Banatului Montan, au intepretat colinde tradiționale românești, notează site-ul oficial al Episcopiei Caransebeșului.

Alături de Preasfințitul Părinte Lucian au fost și membrii Permanenţei Consiliului Eparhial, numeroși colindători din toată eparhia, printre care s-au numărat și toți angajații Centrului Eparhial, precum și membrii centrelor de tineret ale Episcopiei Caransebeșului.

Au poposit în cetatea Caransebeșului peste 40 de coruri și cete de colindători care ne-au adus și în anul mântuirii 2016 vestea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. Le mulțumim preoților și profesorilor de religie care s-au ostenit în acest an pentru ca tinerii din eparhia noastră, dar și alți credincioși să vină în număr foarte mare la episcopie și la catedrală, pentru a ne colinda, a ne încânta și pentru a ne înălța duhovnicește, a subliniat Preasfinția Sa.

Preasfințitul Părinte Lucian a adus mulţumiri și felicitări fiecărui grup care a venit şi în acest an la colindat. Ierarhul i-a binecuvântat pe toți colindătorii, oferindu-le cadouri și calendare.

Comentarii Facebook


Știri recente