Vernisajul Taberei de creație „Micii iconari”

Parohia Adâncata 2 din Protopopiatul Suceava 1 a organizat, în perioada 30 iunie- 12 iulie 2014, cea de-a IV-a ediție a Taberei de creație „Micii iconari”, inițiată de părintele paroh Mitu Pascal, potrivit mmb.ro. Miercurea trecută, a avut loc vernisajul expoziției la Muzeul de Științele Naturii din municipiul Suceava, iar ieri, 20 iulie, la casa de prăznuire a Parohiei Adâncata 2.

La cea de-a IV-a ediție a Taberei de creație „Micii iconari” au participat 60 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani din Parohia Adâncata 2 și din municipiul Suceava, care au pictat icoane pe sticlă, pe lemn, pe pânză, și, ca noutate pentru acest an, și pe ceramică. Un fapt inedit a fost și confecționarea de metanii și de brățări cu mărgele. Mai mult decât atât, copiii participanți au experimentat diverse jocuri educative, au ascultat povești pline de tâlc, au participat la diverse activități de autocunoaștere, dezvoltare personală și comunicare.

În acest an, tabăra de creație „Micii iconari” a fost vernisată atât la Muzeul de Științele Naturii din municipiul Suceava, unde toți copiii, dar și profesorii îndrumători – Raluca Schipor, Florentina Anastasiu, Iulia Buraciuc și Beniamin Opriș – au primit diplome de merit din partea preotului profesor Mitu Pascal, cât și la casa de prăznuire a Parohiei Adâncata 2.

Tabăra de creație „Micii iconari” a fost susținută de părinții copiilor, de autoritățile locale, de Parohia Adâncata 2, cu sprijinul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Comentarii Facebook


Știri recente