Vernisajul expoziției ,,Valori ale artei religioase din județul Teleorman”

Cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, marți, 14 iunie 2016, a avut loc în sala Auditorium a Muzeului Județean Teleorman, vernisajul expoziției „Valori ale artei religioase din județul Teleorman”, informează Arhid. Serafim Baciu, Consilier în cadrul Sectorului Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului. Evenimentul a marcat împlinirea, în anul 2016, a 20 de ani de la înființarea Episcopiei Alexandriei și Teleormanului și de la instalarea întâiului Episcop al Alexandriei și Teleormanului.

Expoziția cuprinde obiecte religioase de patrimoniu, în special icoane, cărți de cult, precum și diverse obiecte de cult, datate sau databile în sec. XVII-XX, obiectele provenind de la bisericile din Teleorman dar și din patrimoniul Muzeului Județean Teleorman.

 Toate aceste icoane, cărți și obiecte de cult, vin să prezinte credința ortodoxă mărturisită pe aceste meleaguri de mai multe generații și etnii, precum greci, bulgari, români care au conviețuit în deplină armonie și într-o perfectă inter-culturalitate în acest spațiu generos,Teleormanul, a precizat Preasfințitul Părinte Galaction.

Acest eveniment a fost organizat de Episcopia Alexandriei și Teleormanului în colaborare cu Muzeul Județean Teleorman. La deschiderea expoziției au fost prezenți numeroși preoți și credincioși din Episcopia Alexandriei și Teleormanului, precum și reprezentanți ai autorităților locale.

Expoziția va rămâne deschisă publicului până la data de 12 august 2016.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente