Vernisajul Expoziției-Concurs de Icoane ,,Rugămu-ne Ție”, Ediția a-XVIII-a în Argeș

Vernisajul Expoziţiei Naţionale de Icoane „Rugămu-ne Ţie!” s-a desfășurat vineri, 22 aprilie 2016, la Galeria de Artă a Muzeului Judeţean Argeş din Piteşti, în prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Chiriarhul locului a mulțumit tuturor celor care s-au ostenit la realizarea acestor lucrări care bucură sufletul și inima privitorului, și mai ales pentru continuitatea expoziției – concurs aflată la a XVIII- a ediție, anunță reprezentanții Biroului de Presă al Eparhiei.

Anul acesta 66 de iconari din toate judeţele ţării au expus 104 de icoane care vor rămâne în municipiul Pitești până în data de 15 mai. Lucrările vor fi expuse în principalele centre culturale ale Eparhiei, urmând ca cele mai bune să fie premiate la Sala Manole din Curtea de Argeș, în data de 27 mai. În concurs au intrat creatori profesionişti şi amatori cu lucrări executate în notă tradiţională, pe lemn sau sticlă. La vernisajul deschis vineri în sala de Artă Naivă a Muzeului Judeţean Piteşti au fost acceptate doar icoanele caracterizate prin originalitate şi autenticitate, cu respectarea canoanelor şi a erminiei bizantine.

Expoziția-concurs a fost organizată de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș.

Comentarii Facebook


Știri recente