Vernisaj de icoane la Pitești

În Vinerea Floriilor, 11 aprilie 2014, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, la Galeria de Artă a Muzeului Județean Argeș din Pitești, a avut loc vernisajul Expoziției-concurs Naționale de Icoane „Rugămu-ne Ție!”, ediția a XVI-a. Anul acesta, 54 de iconari din mai toate județele țării au expus aproximativ 104 lucrări.

Chiriarhul Eparhiei a oficiat slujba de sfințire a icoanelor, fiind de față reprezentanții instituțiilor administrative centrale, dar și oameni de cultură ai județului Argeș.

Icoanele rămân pe simeze până în luna mai, după care Festivitatea de premiere a Expoziției-Concurs Naționale de Icoane „Rugămu-ne Ție!” se va desfășura în municipiul Curtea de Argeș, în deschiderea Festivalului Filmului cu Tematică Religioasă „Lumină din Lumină”, ediția a XXI-a.

În concurs au intrat creatori profesioniști și amatori cu lucrări executate în notă tradițională, pe lemn sau sticlă. În vernisajul deschis în sala de Artă Naivă a Muzeului Județean Pitești au fost acceptate doar icoanele caracterizate prin originalitate și autenticitate, cu respectarea canoanelor și a erminiei bizantine.

Comentarii Facebook


Știri recente