Vecernia Paştilor în parohiile româneşti din Bergen şi Oslo, Norvegia

De Sfintele Paşti, în perioada 11-14 aprilie 2015, Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord se află în mijlocul românilor din Norvegia, informează www.episcopiascandinavia.se.

În Duminica Învierii Domnului, 12 aprilie 2015, Preasfinţitul Macarie a săvârşit Slujba Învierii şi Taina Liturghiei în biserica parohiei româneşti din oraşul Bergen de pe coasta de vest a Norvegiei. Începând cu ora 12:00, în aceeaşi biserică, a săvârşit Vecernia Paştilor şi a botezat doi prunci din comunitatea românească. Unul dintre copii i-a avut ca naşi pe preotul paroh Marius Andrei Pop şi pe soţia sa, prezbitera Viorela Ruxandra.

În seara prăznuirii Paştilor, ierarhul românilor din Europa de Nord a săvârşit Vecernia (a doua Înviere) în parohia românească din Oslo, fiind înconjurat de preoţii Marius Alin Ţeican, Daniel Zaharia şi diaconul Sorin Sîplăcan. În cuvântul său, chiriarul şi-a exprimat bucuria de a se afla în mijlocul preoţilor şi credincioşilor care îşi serbează în aceste zile luminate hramul principal al parohiei: Învierea Domnului.

Părintele Episcop Macarie a oferit copiilor prezenţi la slujbele din Bergen şi Oslo, mai multe daruri, iar credincioşilor le-a împărţit cărţi de folos sufletesc.

Comentarii Facebook


Știri recente