Vecernia Învierii la Catedrala Arhiepiscopală din Rm. Vâlcea

În prima zi de Paști, în lăcașurile de cult din Patriarhia Română, se oficiază în jurul orelor 12:00 Vecernia Învierii, numită în popor și „a doua Înviere”, slujbă solemnă în cadrul căreia se citește Sfânta Evanghelie în mai multe limbi.

La Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, duminică, 20 aprilie 2014, Vecernia Învierii Domnului a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează arhiram.ro

Răspunsurile la strană au fost date de către Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale, condusă de către Prof. Marian Cristi Stroe.

La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Părinte Emilian, a ținut un cuvânt de învățătură în care a evidențiat adevărata semnificație a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, explicând și simbolistica citirii Sfintei Evanghelii în cele 12 limbi.

După slujbă grupul de copii „Mireasma Zorilor” din Parohia Nemoiu, comuna Amărăști, Protopopiatul Drăgășani, condus de Prof. Elena Cuculici, a susținut un frumos program de cântări religioase dedicate Învierii Domnului.

La această sfântă slujbă săvârșită în Catedrala Arhiepiscopală au participat numeroși credincioși din municipiul Râmnicu Vâlcea și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente