Vecernia bucuriei și recunoștinței la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman

Preoții și credincioșii s-au rugat duminică, 1 mai 2016, la Catedrala Arhiepiscopală  „Sf. Cuv. Parascheva”  alături de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la slujba Vecerniei din ziua Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Totodată, ierarhul a fost felicitat la împlinirea a 16 ani de slujire arhierească în această Eparhie.

Slujba Vecerniei, la care au luat parte membrii clerului, angajați ai Centrului eparhial, dar și preoți slujitori din Protoieria Roman, a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim.

„La comuniunea de rugăciune, dimpreună cu Ierarhul, s-au aflat și numeroși credincioși care au ales să trăiască bucuria acestei zile în spațiul sacru al sfântului locaș, ascultând citirea Sfintei Evanghelii în mai multe limbi, rostirea fiind făcută de preoții protopopi din cele șase protoierii. La finalul slujbei, ierarhului i-au fost oferite flori în semn de recunoștință, dragoste și apreciere”, subliniază  pr. Constantin Gherasim, de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Răspunsurile la strană au fost date de către corala „Paraschevi” a Catedralei Arhiepiscopale.

***

În urmă cu 16 ani, când mijeau zorii secolului al XXI-lea, Biserica Ortodoxă Română a înscris în rândul vrednicilor ierarhi și pe primul arhiereu al noului mileniu, în persoana actualului arhiepiscop al Romanului și Bacăului, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim. Hirotonia sa întru această sacră demnitate, săvârșită de un sobor de ierarhi în frunte cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel (pe atunci Mitropolitul Moldovei și Bucovinei), avea să constituie o schimbare de paradigmă în viața Bisericii din Moldova de Jos. Manifestând o implicare activă în toate sferele de coordonare a activităților din Eparhie, Înaltpreasfințitul Ioachim a redimensionat slujirea pastoral-misionară, social-filantropică și administrativ-economică în Eparhia Romanului și Bacăului. În intervalul relativ scurt de timp, sub coordonarea și directa sa implicare, a fost înființată Fundația ”Episcop Melchisedec”, care își desfășoară activitatea atât la Roman, cât și la Bacău, a fost construit unul dintre cele mai mari așezăminte social-filantropice pentru persoanele vârstnice, și nu numai, din țară, la Hârja, fiind implementate constant, an de an, numeroase proiecte dedicate ajutorării copiilor defavorizați, elevilor merituoși cu dificultăți materiale, familiilor fără venituri sau cu posibilități reduse etc. (Biroul de Presă al Eparhiei)

Comentarii Facebook


Știri recente