Vaslui: Tronos participă la Festivalul de muzică „Gheorghe Cucu”

Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale va participa la Festivalul de muzică corală laică și religioasă „Gheorghe Cucu” organizat duminică la Vaslui, informează Episcopia Huşilor.

Evenimentul va avea loc în aer liber, în Centrul civic al Vasluiului, începând cu ora 19.00.

Alături de Tronos vor concerta: Formația de muzică veche „Anton Pann”,  Corul „Dignus Est” al Episcopiei Huşilor, Formația corală „Doința” din Republica Moldova, Grupul psaltic „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi” al Catedralei Episcopale din Huși și Corala „Fantasia” din Vaslui.

Festivalul împlinește, pe de o parte, o datorie morală față de ilustra figură a compozitorului Gheorghe Cucu, originar din localitatea Puiești, județul Vaslui, iar pe de altă parte vine să satisfacă o dorință a publicului vasluian, și nu numai, obișnuit cu evenimente culturale de foarte înaltă ținută, transmite Episcopul Ignatie al Huşilor.

Evenimentul este organizat de Episcopia Hușilor, Consiliul Judeţean Vaslui, Primăria Municipiului Vaslui și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, în parteneriat cu Comuna Puieşti.

Gheorghe Cucu s-a născut în data de 11 februarie 1882, în satul Puiești. A fost profesor la Academia de Muzică Religioasă și la Seminarul „Nifon” din București.

Iubitor al cântecului popular şi al melosului psaltic, Gheorghe Cucu a lăsat muzicii româneşti o moştenire spirituală de autentică esenţă românească.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente