Vârstnicii unui centru social din Alba au fost vizitați de Arhiepiscopul Irineu

Vârstnicii de la Așezământul social „Acoperământul Maicii Domnului” din comuna Unirea, județul Alba, au primit joi, 10 februarie, vizita Înaltpreasfințitului Părinte Irineu.

În cadrul vizitei pastorale, Arhiepiscopul Alba Iuliei le-a adresat vârstnicilor un cuvânt de mângâiere și alinare. Totodată, Părintele Arhiepiscop i-a îndemnat pe angajații Așezământului să rămână statornici și să dea dovadă de iubire jertfelnică în misiunea pe care o au de îndeplinit.

„Mă bucur să fiu prezent la Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice din localitatea Unirea. Acordându-le îngrijire, noi ne concretizăm iubirea milostivă față de aceste suflete care, prin puterea rugăciunii smerite și a jertfei de suferință, contribuie la zidirea Trupului tainic al lui Hristos, la întărirea Bisericii noastre”.

„Adresându-mă astăzi acestora, i-am îndemnat să fie conștienți de prețul celor din urmă ani ai vieții lor. Trăind în răbdare și în evlavie, ei pot obține din Cer har și ajutor pentru lumea răscumpărată, pot dobândi prinos de lumină și de bucurie veșnică pentru ei înșiși”, a declarat IPS Irineu pentru Trinitas Tv.

Alături de ierarh, a fost prezent și pr. Cosmin Gherasim, preot al parohiei Unirea II și coordonatorul Așezământului.

Așezământul social „Acoperământul Maicii Domnului”, a fost înființat în anul 2018, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al comunei Unirea cu drept de administrare și folosire de către Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – filiala Unirea.

Personalul Așezământului social „Acoperământul Maicii Domnului” este format din asistenți, infirmieri și cadre medicale specializat capabile să ofere beneficiarilor servicii medicale permanente.

Centrul pune la dispoziție 35 de locuri, rezidenții beneficiind de servicii complexe de îngrijire, cazare, consiliere duhovnicească și activități recreative.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente