„Vând tot, dau totul, însă am nevoie și de ajutor”, strigătul unui tată. Răspunsul Bisericii

Vând tot, dau totul, însă am nevoie și de ajutor”, este strigătul unui tată al cărui copil, în vârstă de 14 ani, suferă de o boală gravă.

Tânărul Ionuț-Petrică Mutașcu este din localitatea Verendin, județul Caraș-Severin, se confruntă cu o tumoare abdominală şi are nevoie de susţinerea tuturor pentru a se însănătoşi. Intervenţia salvatoare poate avea loc numai peste hotare.

Sprijinul a venit atât din partea Episcopiei Caransebeşului, cât şi din partea credincioşilor din parohia Verendin unde el îşi are domiciliul.

„Prin efortul preoților și a credincioșilor din Eparhia noastră suma care s-a adunat este de aproximativ 20.000 de euro”.

„Este lăudabilă și inițiativa credincioșilor din parohia de unde este acest tânăr, adunându-se de aici 40.000 de euro. Menționăm că această parohie Verendin este una rurală și nu foarte mare”, a precizat Părintele Gabriel Gozman, Consilier social-misionar al Episcopiei Caransebeșului.

Suma colectată a fost înmânată personal familiei tânărului Ionuţ de Episcopul Lucian.

Episcopul Caransebeşului s-a rugat împreună cu aceştia în Paraclisul Episcopal pentru sănătatea lui Ionuț şi a celor care au donat. Pe lângă suma de bani, ierarhul le-a oferit o icoană și o carte de rugăciuni

Părinţii lui Ionuţ au depus eforturi uriaşe pentru a-şi ajuta copilul, care în prezent se află la o clinică din Turcia, beneficiind de primele ședințe de chimioterapie, radioterapie și imunoterapie, însă costurile necesare pentru acoperirea cheltuielilor depășesc cu mult posibilitățile financiare ale familiei.

După aceste ședințe medicale, Ionuț va avea o intervenție chirurgicală, ale cărei costuri încă nu sunt cunoscute.

Şi Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte le-a sărit în ajutor şi organizează o campanie de strângere de fonduri. Cei interesaţi pot dona direct voluntarilor ATOR Banatul de Munte sau prin transfer bancar în contul IBAN: RO87BTRLRONCRT0270766801, Banca Transilvania, Asociația „Centrul de Tineret Moniom”, cu specificația „Pentru Ionuț”.

Foto credit: Sky News


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente