Vâlcea s-ar putea înfrăţi cu regiunea de unde provine Sf. Antim Ivireanul

Autorităţile locale vâlcene au iniţiat demersurile de înfrăţire a judeţului cu regiunea de unde provine Sfântul Antim Ivireanul.

Anunţul a fost făcut de Directorul Bibliotecii Judeţene Vâlcea, Remus Grigorescu, în deschiderea celei de-a XX-a ediţii a zilelor instituţiei de cultură care poartă numele fostului mitropolit al Ţării Româneşti

Remus Grigorescu a mai spus că se depun eforturi în direcţia deschiderii unei săli, în cadrul Bibliotecii Naţionale a Georgiei, care va lua numele ierarhului georgian, informează DC News.

Sfântul Antim Ivireanul s-a născut în anul 1650 în Iviria, Georgia de astăzi, fiind adus în Ţara Românească în jurul anului 1690 de domnitorul Constantin Brâncoveanu. În 1705, Antim Ivireanul a fost ales episcop al Râmnicului, iar în anul 1708 a devenit mitropolit al Ţării Româneşti, păstorind credincioşii până în toamna anului 1716.

În 21 iunie 1992, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a trecut pe mitropolitul Antim în rândul sfinţilor, cu data de pomenire în ziua de 27 septembrie.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente