Vâlcea s-ar putea înfrăţi cu regiunea de unde provine Sf. Antim Ivireanul

Autorităţile locale vâlcene au iniţiat demersurile de înfrăţire a judeţului cu regiunea de unde provine Sfântul Antim Ivireanul.

Anunţul a fost făcut de Directorul Bibliotecii Judeţene Vâlcea, Remus Grigorescu, în deschiderea celei de-a XX-a ediţii a zilelor instituţiei de cultură care poartă numele fostului mitropolit al Ţării Româneşti

Remus Grigorescu a mai spus că se depun eforturi în direcţia deschiderii unei săli, în cadrul Bibliotecii Naţionale a Georgiei, care va lua numele ierarhului georgian, informează DC News.

Sfântul Antim Ivireanul s-a născut în anul 1650 în Iviria, Georgia de astăzi, fiind adus în Ţara Românească în jurul anului 1690 de domnitorul Constantin Brâncoveanu. În 1705, Antim Ivireanul a fost ales episcop al Râmnicului, iar în anul 1708 a devenit mitropolit al Ţării Româneşti, păstorind credincioşii până în toamna anului 1716.

În 21 iunie 1992, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a trecut pe mitropolitul Antim în rândul sfinţilor, cu data de pomenire în ziua de 27 septembrie.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

25 de citate pro-viață de la Patriarhul Daniel

În preajma Bunei Vestiri, când sărbătorim Întruparea Mântuitorului în pântecele Fecioarei Maria și participăm la marșurile pentru viață organizate în numeroase localități din România și Republica Moldova, Basilica.ro prezintă 25 de citate pro-viață de la…