Vâlcea. Etapa naţională a Concursului „Cultură şi civilizaţie în România”

Sala Iosif Episcopul a Casei Sfântul Ierarh Calinic din cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului a găzduit sâmbătă, 13 mai 2017, festivitatea de deschidere a Concursului Național Cultură și Civilizație în România. La eveniment au participat elevi și profesori din 30 de județe ale țării.

Cele trei secţiuni ale concursului sunt: Studiu privind particularităţi etnografice/etnologice şi lingvistice locale, Studiu privind mentalităţi culturale şi cercetare sociologică, Monografii istorice locale, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În deschiderea evenimentului, Corul Seminarului Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea a intonat Imnul de stat al României și a interpretat o serie de cântări închinate Praznicului Învierii Domnului și din repertoriul cultural vâlcean. Momentul cultural a fost continuat de elevii Liceului de Arte Victor Giuleanu.

În alocuțiunea adresată celor prezenți, Andra Bică, Inspector Școlar General în cadru ISJ Vâlcea, a mulțumit celor implicați în organizarea manifestării culturale.

Îmi face o deosebită plăcere să urez bun venit în județul nostru distinșilor membri ai Comisiei naționale, celor 120 de elevi și profesori participanți la acest important eveniment. Cu deosebită gratitudine îi mulțumesc Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, pentru binecuvântarea dată ca acest concurs să se desfășoare la Arhiepiscopia Râmnicului, inima județului Vâlcea, a subliniat Andra Bică.

La festivitatea de deschidere au fost prezenți reprezentanți ai inspectoratului școlar Vâlcea, reprezentanți ai autorităților locale, reprezenați ai Arhiepiscopiei Râmnicului, precum și alți invitați.

Concursul are loc în perioada 14 -15 mai, iar marți, 16 mai 2017,  se va desfășura festivitatea de premiere. Manifestarea reprezintă o competiţie cu caracter interdisciplinar ce se adresează elevilor din ciclul liceal.

 

Comentarii Facebook


Știri recente