Va fi construită o biserică în singurul cimitir ortodox românesc din Italia

Episcopul vicar Atanasie de Bogdania a sfinţit sâmbătă piatra de temelie a viitorului locaş de cult din cimitirul Torino, singurul cimitir ortodox dedicat comunităţii româneşti din Italia.

Cimitirul a fost amenajat prin eforturile părintelui Lucian Roșu de la parohia „Înălțarea Sfintei Cruci” – Torino II, informează Episcopia Italiei.

După slujbă, ierarhul a anunţat numirea părintelui Lucian în funcţia de protoiereu al Protopopiatului Piemonte I, ca urmare a activităţii misionare desfăşurate în rândul românilor din diaspora.

Preasfințitul Părinte Atanasie a oferit Consiliului și Comitetului Parohial o Gramată episcopală în semn de apreciere a implicării active în lucrarea parohiei.

Arhiereul vicar al Episcopiei Italiei a vorbit despre semnificația lăcașului de cult în viața credincioșilor şi l-a numit „pridvor al Împărăției lui Dumnezeu, spațiu de întâlnire a celor vii și a celor adormiți”.

„Biserica care va fi construită în acest cimitir arată cel mai bine condiția creștinului în această lume, unde nu avem cetate stătătoare și nu avem rezidență veșnică, ci căutăm să ne regăsim identitatea ca fii ai lui Dumnezeu și ca cetățeni ai Împărăției celei cerești, prin participarea la viața Bisericii și la slujbele ce se săvârșesc în lăcașul de cult”.

La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale, responsabili ai administrației cimitirelor din Torino și reprezentanți ai Serviciului consular român din Torino.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente