Ușile pocăinței sunt larg deschise pentru noi păcătoșii, spune Mitropolitul Andrei

„E perioadă de pocăință și de umilință, încă un prilej de a ne face mai buni”, a spus Înaltpreasfinţia Sa în cuvântul duminical şi a atras atenţia tuturor că „ușile pocăinței sunt larg deschise pentru noi, păcătoșii”.

Mitropolitul Andrei al Clujului a slujit duminică, 17 februarie 2019, Parohia Ortodoxă „Sfânta Treime” din Bistrița, informează Radio Renaşterea.

Omilia rostită de ierarh cu acest prilej, în prima duminică din perioada Triodului, a avut ca temă centrală pocăinţa.

El a reiterat importanţa Spovedaniei pentru urcuşul duhovnicesc din perioada Postului Mare care urmează să înceapă peste câteva săptămâni.

„Un lucru foarte important: măcar o dată, dacă nu de mai multe ori, în această perioadă să ne spovedim bine. Realizăm că suntem păcătoși și, iată că, Dumnezeu ne-a dat posibilitatea de a ne îndrepta, de a ne spăla, de a ne curăța”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul parohiei, dirijat de teologul Radu Zăgrean.

La Sfânta Liturghie au fost prezente oficialități locale și județene, reprezentanți ai ISJ Bistrița-Năsăud, numeroși copii și bistrițeni.

De asemenea, au fost prezente și numeroase persoane cu deficențe de auz pentru care a fost tradusă întreaga slujbă în limbaj mimico-gestual de pr. Cătălin Mileșan, interpret autorizat și coordonator al Asociației Naționale a Surzilor din România – Filiala Bistrița.

La final, părintele paroh Tudor Mudure i-a mulțumit ierarhului pentru prezență și pentru binecuvântarea comunității ortodoxe bistrițene, iar copiii din grupul de tineret al parohiei i-au dăruit o icoană reprezentând pe Maica Domnului.

Totodată, Ierarhul a acordat Ordinul „Sfinții Martiri Năsăudeni”, prim-coratorului parohiei, domnului Vasile Roman, și Diplomă de aleasă cinstire celor care sprijină activitățile cu tinerii, desfășurate la biserică.

Biserica Ortodoxă „Sfânta Treime” Bistrița, situată în cartierul Ştefan cel Mare, a fost construită între anii 1993-2011, prin jertfa și osteneala părintelui paroh Ioan Suciu, fiind sfințită în data de 17 iulie 2011 de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente