„Ursuleții de pluș Ro-Md” | Schimb de experiență pentru școala online între România și Rep. Moldova

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași și Instituția Publică Gimnaziul „Ion Creangă” din Republica Moldova au început luni proiectul „Ursuleții de pluș Ro-Md”. Acesta are ca scop transferul de practici inovatoare pentru școala online și va sprijini elevii și profesorii să se adapteze la noile scenarii de predare-învățare online.

Cum călătoriile și schimburile de bune practici în persoană sunt mai greu de realizat în perioada de pandemie, doi ursuleți de pluș, Bucurel și Bella, vor fi cei care vor trece granița pentru a înlesni transferul de emoții și experiență.

Bucurel „va călători” peste Prut cu un jurnal sub braț. Pe prima pagină, jurnalul va conține o scrisoare din partea lui Bucurel către elevii basarabeni.

Timp de trei săptămâni, în care Bucurel „va studia” la Gimnaziul „Ion Creangă” din Țarigrad, Republica Moldova, elevii vor completa jurnalul cu relatări despre activitățile realizate în școala lor.

În același fel va călători și ursulețul de pluș Bella, de la gimnaziul din Țarigrad, Republica Moldova, la liceul partener din Iași.

Înainte de plecare, profesorii și elevii participanți au organizat o întâlnire online în care au făcut cunoștință și schimb de impresii și i-au prezentat pe cei doi ursuleți.

Când ambii ursuleți vor ajunge la destinația de unde vor culege impresii și idei, elevii celor două instituții se vor întâlni din nou online, pentru a povesti despre sosirea lor.

Seninătate sufletească în ciuda pandemiei

Adelina Iuscinschi, elevă în clasa a V-a la Liceul „Grigore Moisil” din Iași, a declarat pentru Doxologia.ro: „Ne-am întâlnit online cu elevii din clasa a VI-a și am văzut cum e să înveți în Republica Moldova. Toți păreau foarte uniți, când îi întrebam ceva, toți doreau să răspundă. M-am simțit ca și cum eram colegi de clasă”.

„Chiar dacă în lume este o mare și urâtă pandemie cu care ne confruntăm cu toții, elevii de la școala din Republica Moldova sunt fericiți și își păstrează lumina interioară”, a adăugat colega ei de clasă, Mara Damian.

„Sunt simpatici și prietenoși, au un grai dulce și păreri diferite. Abia aștept să învăț cât mai multe de la ei. Poate vom avea ocazia peste ceva timp să ne și întâlnim”, a mai spus eleva.

La finele celor trei săptămâni, fiecare ursuleț se va întoarce de unde a venit cu jurnalul doldora de impresii și idei de activități. Astfel, școala online va deveni o experiență mai prietenoasă și mai personală pentru elevii celor două licee situate de o parte și de alta a Prutului.

Profesorii coordonatori ai proiectului „Ursuleții de pluș Ro-Md” sunt Floricica Morariu și Costina Macovei de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași și Diana Rotari de la Instituția Publică Gimnaziul „Ion Creangă” din Republica Moldova.

Foto credit: Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente