Sfântul Nectarie va fi cinstit la Mănăstirea Radu-Vodă

Mănăstirea bucureșteană Radu-Vodă anunță că sărbătoarea Sfântului Nectarie va începe sâmbătă, cu două zile înainte de hram.

Racla cu moaștele Sf. Ierarh Nectarie va fi scoasă din biserică sâmbătă, 07 noiembrie, la ora 11:00 și va fi așezată în baldachin spre închinare până luni, 09 noiembrie, după slujba Privegherii, orele 22:00.

„Având în vedere contextul social actual și dorind o bună rânduială a sărbătorii vă îndemnăm să vă închinați sfintelor moaște atât în zilele precedente sărbătorii, cât și după”, transmit reprezentanții așezământului monahal.

„Îndemnăm credincioșii să respecte hotărârile autorităților de stat cu privire la purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței fizice”.

Alături de moaștele Sfântului Nectarie vor fi așezate, ca de obicei, și cele ale Sfântului Efrem cel Nou din patrimoniul mănăstirii.

În data de 8 noiembrie 2020 se împlinesc 100 de ani de la trecerea la Domnul a Sfântului Nectarie de Eghina.

Vezi programul complet al slujbelor.

Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, numit Taumaturgul pentru vindecările miraculoase, îndeosebi de cancer, care s-au săvârșit pentru cei care s-au închinat cu credință sfintelor sale moaște, este unul din cei mai iubiți sfinți din Grecia, dar nu numai.

Foto: arhivă Basilica.ro


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente