Universul creat din nimic – cea mai nouă teorie cosmologică științifică

Cea mai nou teorie cosmologică științifică a fost emisă de cercetătorii universitații din Michigan (SUA), după cum aflăm de pe site-ul ziare.com care citează publicația online Daily Galaxy.

În acest sens suntem informați că cercetătorii acestei Universități americane au emis o nouă teorie referitoare la crearea Universului pe baza unor determinări experimentale. Pentru a demostra noua lor teorie, specialiștii Universității americane au folosit un laser de intensitate înalta precum și un accelerator de particule, pentru „a crea ceva din nimic”.

Igor Sokolov, specialist în cadrul Laboratorului de științe spațiale, împreună cu colegii francezi conduși de profesorul Gerard Mourou, director și fondator al Centrului de știință pentru laseri ultrarapizi, din Franța, au calculat cum dintr-un singur electron, pot fi produse cateva sute de particule noi.

Ei au precizat: „noi credem că acest lucru se întampla și în Univers, în cazul pulsarilor și a stelelor neutronice’.

Astfel, ei încearcă să demonstreze anumite premise false ale teoriei relativității a lui Einstein, declarând că: „vidul este de fapt o combinație de materie și antimaterie având o anumită densitate de particule, iar noi nu putem percepe aceste particule și antiparticule prin efecte observabile pentru ca se anulează reciproc”.

Încă din 1990, se cunoaște faptul că în condiții speciale, în câmpuri electromagnetice puternice anihilarea particulă, antiparticulă poate fi sursă de noi particule.

Cercetătorii descriu această lucrare ca un real progres teoretic, și un „salt calitativ în teoria apariției Universului”.

Teologia creștina, pe baza Sfintei Scripturi și a gândrii patristice, afirmă de 2000 de ani că lumea a fost creată de Dumnezeu din nimic în timp.

Comentarii Facebook


Știri recente

La Moinești va fi organizat un concert de colinde

Protoieria Moinești va organiza săptămâna viitoare un concert de colinde intitulat „Isihia Nativității”, în parteneriat cu Primăria Moinești, la Centrul Cultural „Lira” din municipiu. Evenimentul de miercuri, 6 decembrie, va începe de la ora 18:00.…