Universitatea Națională de Muzică din București: Concurs de admitere la specializarea Muzică Bizantină

Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (UNMB) organizează un nou concurs de admitere. Candidaţii pot opta pentru mai multe specializări printre care şi Muzică Bizantină.

Cea de-a doua sesiune de admitere va avea loc în perioada 6-18 septembrie.

„Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti organizează între 6 şi 18 septembrie o nouă sesiune de admitere la diferite specializări printre care şi Muzică Bizantină. Perioada de admitere înseamnă două momente: între 6 şi 8 septembrie, înscrierea pentru licenţă şi master la Muzică şi Muzicologie Bizantină, iar în perioada 10-18 septembrie se vor derula probele de admitere. Probele sunt practice şi teoretice, iar la master există şi proiect de cercetare”, a declarat pentru Trinitas TV Prorectorul Nicolae Gheorghiţă, UNMB.

În cadrul secţiei de Muzică Bizantină, studenţii au posibilitatea de a se specializa în cântarea bisericească împreună cu profesori renumiţi, având şansa să beneficieze de materiale didactice rare.

„Fiecare dintre studenţi pot să abordeze partituri inedite şi au posibilitatea de a cânta alături de cântăreţi importanţi şi, în acelaşi timp, pot să beneficieze de studiu şi aparatură performantă”, a declarat Arhid. Conf. Gabriel Constantin Oprea.

Studenţii secţiei de muzică bizantină au ocazia să facă parte din formaţia Psalmodia a Universităţii.

La concursul de admitere, candidaţii vor fi supuşi la o probă eliminatorie care constă în auz, solfegiu şi paralaghie la prima vedere.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente