Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti organizează un concurs în memoria Arhid. Sebastian Barbu-Bucur

Concursul naţional de interpretare a muzicii bizantine Sebastian Barbu-Bucur este organizat de Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti (UNMB) în perioada 16 martie – 16 aprilie 2021.

Competiţia, spun organizatorii, „reprezintă un omagiu adus memoriei profesorului Sebastian Barbu-Bucur (1930-2015), reîntemeietorul secției Muzică religioasă a Universității Naționale de Muzică București și ctitor al formației Psalmodia, unul dintre cei mai importanţi interpreţi şi cercetători ai muzicii bizantine din România”.

Înscrierea are loc în perioada 16 martie – 11 aprilie.

Concursul se adresează interpreților care au domiciliul în România, iar la data înscrierii în competiție sunt înmatriculați într-o unitate de învățământ liceal sau universitar (studii de licență sau master).

Concurenţii vor trimite pe adresa de e-mail [email protected] un dosar arhivat electronic care va conţine:

  • formularul de înscriere la concurs, completat şi semnat (detalii pe site-ul UNMB);
  • o copie după carnetul de elev/student;
  • cele două piese înregistrate audio-video.

Piesele de concurs

Participanţii la concursul de interpretare vor înregistra audio-video două piese de muzică bizantină, după cum urmează:

Categoria A.1.: Slava Stihoavnei din Vinerea Mare – Pe Tine Cela ce Te îmbraci, ehul I plagal, traducere de Dimitrie Suceveanu şi o cântare la alegere din anti-axioanele lui Macarie Ieromonahul.

Categoria A. 2.: Ziua Învierii, ehul I plagal, Anton Pann şi un irmos calofonic (cu cratimă) la alegere din Irmologhionul Calofonicon al lui Macarie Ieromonahul.

Juriul concursului este format din muzicologi şi practicieni de marcă din sfera muzicii bizantine

Participanţii la Concursul naţional de interpretare a muzicii bizantine Sebastian Barbu- Bucur din cadrul fiecărei categorii vor primi premii în bani şi diplome.

Informațiile despre condițiile de participare, piesele de concurs și calendarul competiției, precum și formularul de înscriere, sunt disponibile în link-ul de Google Drive.

Arhid. Sebastian Barbu-Bucur

Părintele Arhid. Sebastian Barbu-Bucur a fost membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România din anul 1969. Doctor în Muzicologie și bizantinologie, în calitate de profesor universitar a îndrumat multe generații de studenți în studiul muzicii psaltice de tradiție bizantină, căreia i-a dăruit, prin compozițiile sale, pecetea sensibilității românești.

A trecut la cele veşnice în data de 1 aprilie 2015.

Comentarii Facebook


Știri recente