Universitatea de Vară a MOREOM: cinci zile de conferinţe pe tema „Trupul morții și al slavei”

Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale (MOREOM) organizează o nouă ediţie a Universităţii de Vară care în acest an va avea tema „Trupul morții și al slavei”.

Universitatea de Vară va fi organizată în perioada 27-31 august 2019 la Centrul de studii și rugăciune „Sfânta Cruce” din Lieu-dit Sainte-Croix, regiunea Dordogne, sud-vestul Franței.

Pe parcursul celor cinci zile, va fi susţinută o serie de conferinţe de către ierarhii Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale, clerici din Franța și invitați din România.

Conferinţa din prima zi, susţinută de Părintele Gérard Reynaud, va fi un omagiu adus Părintelui Jean Boboc, fost decan al Centrului de Studii „Dumitru Stăniloae” din Paris, care a trecut la Domnul în primăvara acestui an.

Următoarele zile vor fi consacrate pentru conferinţele susţinute de:

Părintele Philippe Dautais – „Dimensiunea cosmică și sacramentală a trupului”;

Diacon Adrian Sorin Mihalache – „Plăcere, asceză, performanță: radiografii duhovnicești ale plasticității ființei și ale reînnoirii vieții”;

Dl. Bogdan Tătaru-Cazaban – „Corporalitatea îngerilor”;

Părintele Marc-Antoine Costa de Beauregard – „Trup, boală și îmbătrânire. Perspective pastorale și comunitare”;

Inès de Franclieu – „Educația sentimentală a tinerilor și adolescenților: cum să vorbim despre trup și transmiterea vieții? Viața sentimentală: drum spre fericire”;

Mitropolitul Iosif şi Episcopul vicar Marc Nemţeanul – „Trupul în Taina Sfintei Spovedanii”.

Conferințele vor fi susținute în limbile română și franceză (cu traducere simultană).

Până în prezent, s-au înscris aproape 200 de preoți, diaconi cu familiile și credincioși din Arhiepiscopie, numărul copiilor fiind aproximativ 50.

Copiii și tinerii prezenți la acest eveniment vor participa la o serie de activități specifice vârstei lor.

Foto credit: arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente