Universitatea „Al.I. Cuza” din Iași deschide la Chișinău program de studii de licență în Teologie Ortodoxă

Rectorul Universității „Al.I. Cuza” din Iași (UAIC), prof. univ. dr. Tudorel Toader, și rectorul Universității de Stat din Moldova, conf. univ. dr. Igor Șarov, au semnat joi un acord de colaborare pentru înființarea Extensiunii universitare a UAIC la Universitatea de Stat din Moldova.

În cadrul acordului va funcționa, începând cu anul de studii 2023-2024, programul de studii de licență „Teologie Ortodoxă Pastorală”, cu o durată de 4 ani. Diplomele de licență vor fi acordate de UAIC.

Universitatea de Stat din Moldova pune la dispoziție spațiile pentru desfășurarea procesului de învățământ. Studenții extensiunii vor avea posibilitatea de a participa la activități și manifestări științifice, cultural-artistice, sportive și sociale împreună cu studenții Universității de Stat din Moldova.

La întâlnire a fost prezent și Părintele Profesor Ion Vicovan, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” a Universității „Al.I. Cuza” din Iași.

Joi, 15 decembrie 2022, a fost semnat acordul pentru crearea extensiei de Teologie Ortodoxă la Chișinău, Republica Moldova. Foto: Uaic.ro

Înființarea extensiunii s-a realizat cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în baza Protocolului de colaborare încheiat între Ministerul Educației, Tineretului și Sportului din România și Ministerul Educației din Republica Moldova, semnat la data de 27 aprilie 2010.

Acordul semnat joi se bazează și pe cadrul legislativ referitor la sprijinul oferit de statul român tinerilor din diaspora și din jurul României pentru accesul la studiile în limba română.

Foto credit: Uaic.ro

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente