Uniți pentru Viață: Filialele ASCOR din țară și studenții ieșeni se unesc pentru o nouă campanie de donare de sânge

La inițiativa Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Iași, în perioada 22 – 26 noiembrie are loc o nouă ediție a campaniei de donare de sânge „Uniți pentru Viață”. Opt asociații de tineret din Iași susțin campania, care beneficiază și de binecuvântarea Mitropolitului Moldovei și Bucovinei.

În campanie se vor implica toate filialele ASCOR din țară și voluntarii mai multor asociații studențești din Iași, care vor oferi și sprijin organizatoric la Centrul de Transfuzii din orașul lor.

Tinerii au transmis că donarea de sânge este un gest pe care mulți dintre noi îl poate face.

„Mai ales în contextul pe care îl traversăm, trebuie să fim empatici și să fim pregătiți să-i ajutăm pe cei care sunt în situații cu adevărat nefericite, pentru care un gest mărunt poate face o diferență majoră”, anunță ASCOR Iași în comunicatul trimis presei.

Pentru a participa la campania „Uniți pentru Viață”, doritorii pot accesa formularul de înscriere, evenimentul de Facebook „Uniți pentru Viață” Iași 2021 sau paginile de Facebook ale asociațiilor studențești.

„Dacă așteptăm, momentul potrivit pentru a dona nu va fi niciodată. Campania Uniți pentru Viață nu este despre moment, ci despre voința de a ajuta persoanele în nevoie de lângă noi. Vă așteptăm, în perioada 22 – 26 noiembrie, pentru un moment, la Centrul de Transfuzii din Iași, pentru a salva vieți”, mai transmit membrii ASCOR Iași.

La Iași, donatorii vor primi și câte o răsplată gustoasă de la sponsorii locali „Scrijele cu mere ca la bunica”, „Teo’s cafe” și Bistro „La Noi”.

Celelalte organizații implicate sunt Asociația Studenților Arhitecți din Iași (ASAI), Comunitatea Colegiului „Sfântul Nicolae” (Comunitatea CSN), Asociația Tinerilor Ortodocși Români Iași (ATOR Iași), Asociația „Studenți Pentru Viață” (SPV), Asociația Studenților Matematicieni din Iași (ASMI), Asociația Studenților Jurnaliști (ASJ), Liga Studenților de la Istorie din Iași (LSI) și Asociația Studenților la Relații Publice și Comunicare Iași (PRIME Iași).

Foto credit: ASCOR Iași

Comentarii Facebook


Știri recente