Uniți în cuget și în simțiri. Unitatea de credință și de neam

La Editura Basilica a Patriarhiei Române a apărut volumul I din lucrarea „Uniți în cuget și în simțiri. Unitatea de credință și de neam”.

Publicat în anul centenarului Marii Uniri, volumul cuprinde mai multe cuvântări  referitoare la unitatea de credință și neam precum și la rolul Ortodoxiei în formarea și păstrarea unității naționale.

Dintre autorii cuvântărilor cuprinse în acest volum menționăm:

  • Patriarhul Teoctist Arpășanu,
  • Mitropolitul Pimen Georgescu,
  • Mitropolitul Nicolae Mladin,
  • Pr. Dumitru Stăniloae,
  • Pr. Ene Braniște,
  • Arhid. Ioan N. Floca,
  • Pr. Mircea Păcurariu.

În Cuvântul înainte, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel subliniază faptul că dorința de unitate a poporului român datează încă din vremea lui Mihai Viteazul, pentru că „de atunci, tot ce s-a derulat în istoria noastră a purtat pecetea acestei dorințe – refacerea unității de stat pe pământul vechii Dacii”.

De asemenea, Patriarhul a evidențiat  contribuția majoră pe care Biserica Ortodoxă Română a avut-o „în păstrarea conștiinței unității spirituale a neamului”.

Ea a cultivat în sufletele credincioșilor români conștiința trează că ei au aceeași obârșie, ca neam, aceeași credință și aceeași limbă care-i unește.

Lucrările pot fi cumpărate de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Magazinul Daruri pentru pelerini (Piaţa Gării de Nord, nr. 1-3, ieşire Calea Griviţei), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1).

De asemenea, pot fi vizualizate pe site-ul www.colportaj.ro şi comandate la adresele: [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 0737. 145. 184.

Mai multe apariții editoriale AICI.

Comentarii Facebook


Știri recente