Unirea Principatelor Române | Momentul istoric marcat la Curtea de Argeș

Cu prilejul aniversării Unirii Principatelor Române, în Curtea de Argeș,a fost organizată miercuri o festivitate desfășurată pe platoul din fața Bisericii Sfântul Nicolae Domnesc – ctitoria domnitorilor Basarabi.

După intonarea Imnului Național, IPS Calinic a oficiat o slujbă de Te Deum.

În continuare, ierarhul a vorbit celor prezenți despre importanța actului istoric petrecut la 24 ianuarie 1859, realizat din dorința românilor de a trăi în granițele unei singure țări.

Pe o scenă special amenajată în fața Muzeului Municipal, elevii Seminarului Teologic Neagoe Vodă Basarab și cei de la Grupul Școlar Auto au prezentat în continuare un program artistic care a cuprins scenete istorice și cântece patriotice. De asemenea, pe scenă au urcat copii și de la alte școli argeșene.

Un număr foarte mare de argeșeni au fost entuziasmați atunci când militarii Detașamentului de Onoare din cadrul Batalionului 33 Vânători de Munte Posada au defilat pe bulevardul principal al orașului Curtea de Argeș.

Cei prezenți la acest moment aniversar au retrăit atmosfera evenimentului petrecut în urmă cu 159 de ani printr-o horă a unirii desfășurată pe platoul din fața Bisericii Domnești.

Foto Credit: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Comentarii Facebook


Știri recente