Unirea Bucovinei cu România omagiată printr-o emisiune numismatică

Banca Naţională a României va lansa, începând cu data de 29 octombrie 2018, în circuitul numismatic un set de trei monede din aur, argint și tombac cuprat, precum și o monedă din alamă, pentru colecționare, dedicate împlinirii a 100 de ani de la unirea Bucovinei cu România.

Aversul monedelor cuprind o imagine a Palatului Mitropolitan din Cernăuți, unde, în data de 28 noiembrie 1918, a fost votată unirea Bucovinei cu România; inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, stema României și anul de emisiune „2018”.

Singurul element care diferă este reprezentat de valoarea nominală, valoare unică pentru fiecare monedă în parte.

Reversul comun tuturor monedelor  prezintă scena în care Iancu Flondor și generalul Iacob Zadik anunță votarea unirii Bucovinei cu România; inscripțiile „100 DE ANI DE LA UNIREA BUCOVINEI CU ROMANIA” și „28 Noiembrie 1918”.

Monedele dedicate împlinirii a 100 de ani de la unirea Bucovinei cu România au putere circulatorie pe teritoriul României, informează BNR.

Lansarea în circuitul numismatic a seturilor de trei monede și a monedelor din alamă, pentru colecționare, dedicate împlinirii a 100 de ani de la unirea Bucovinei cu România se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Foto credit: BNR

Comentarii Facebook


Știri recente