Unire și Demnitate: Rolul Bisericii în realizarea și păstrarea idealului unității naționale

La Editura Basilica a Patriarhiei Române a apărut volumul tematic de cuvântări cu un conținut patriotic „Unire și Demnitate: Rolul Bisericii în realizarea și păstrarea idealului unității naționale”, semnat de Părintele Patriarh Daniel.

„Volumul adună la un loc mai multe Cuvântări cu conținut patriotic pe care Preafericitul Părinte Patriarh le-a rostit sau le-a transmis la diferite evenimente, în cadrul unor întruniri oficiale, în calitate de invitat al unor instituții publice, sau cu ocazia unor zile însemnate din istoria țării noastre”, se afirmă în Nota Editorială.

Scopul asumat de lucrare este de a facilita accesul cititorilor interesați de prelegerile susținute de Preafericirea Sa la o „lucrare-antologie” fără a mai fi nevoie de documentare suplimentară.

Aspectele patriotice care alcătuiesc conținutul acestei cărți „reflectă viziunea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române referitoare la problema unirii și a unității noastre naționale, dar și la rolul major pe care Biserica Ortodoxă Română l-a avut (și îl are) în realizarea, păstrarea și promovarea idealului sfânt al poporului român”.

Lucrarea însumează 31 de Cuvântări, ordonate cronologic, începând din anul 2008 și până în anul 2018, Anul Centenar al Marii Uniri.

În anul 2018, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a declarat anul 2018 drept „Anul omagial al unității de credință și de neam” și „Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918”.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook


Știri recente