Unii credincioşi se lasă uşor influenţaţi de învăţături potrivnice Ortodoxiei, a semnalat IPS Părinte Petru

Sfinţii Brâncoveni cinstiţi la Soroca (4)

Sfinţii Brâncoveni sunt modele de credinţă statornică, le-a spus Mitropolitul Basarabiei credincioşilor din Soroca. În omilia adresată în 16 august 2017, IPS Părinte Petru a făcut o paralelă între jertfa Brâncovenilor şi atitudinea unor creştini de astăzi. Chiriarhul locului  a tras un semnal de alarmă privind uşurinţa cu care unii credincioşi se lasă amăgiţi de învăţături potrivnice Ortodoxiei.

Astăzi, cu părere de rău, credincioșii noștri se lasă prea ușor influențați de oameni care stau la colț de stradă cu învățături eronate, potrivnice Bisericii Ortodoxe strămoșești și neamului nostru, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

În data de 16 august 2017, credincioșii din Soroca și satele raionului, dar și oaspeți veniți din România, Bălți, Florești, Chișinău și-au îndreptat pașii spre Biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni” din bătrânul oraș de pe Nistru, care și-a sărbătorit hramul.

Liturghia a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei. Alături de ierarh a slujit preotul Gheorghe Saftiuc, Consilier Economic în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, și ctitor al bisericii, precum şi alţi clerici.

După Sfânta Liturghie, IPS Părinte Petru i-a înmânat părintelui Gheorghe înalta distincție bisericească a Mitropoliei Basarabiei „Sf. Mare Mc. Gheorghe” pentru osteneala și ajutorul acordat lăcaşului de la Soroca, dar și altor biserici din Basarabia, informează Biroul de Presă al Mitropoliei.

Părintele Gheorghe i-a mulțumit înaltului ierarh pentru această cinste menționând că nu este altceva decât o motivație în plus pentru a continua activitățile începute, asigurându-i, atât pe enoriași, cât și pe clericii Miropoliei Basarabiei de sprijinul său.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală serbează sâmbătă, 21 mai 2022, hramul istoric dedicat Sfinților Împărați Constantin și Elena.  Manifestările cuprind proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana…