Ungaria: Sfințirea unui nou clopot în parohia românească Săcal

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român din Ungaria, a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Săcal din Ungaria. Ierarhul a sfințit cu acest prilej noul clopot al parohiei.

La slujba din 19 februarie 2017 au fost prezente oficialități locale și centrale, credincioși din Oradea, din Săcal și din localități apropiate, a transmis Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a îndemnat, în cuvântul rostit, la săvârșirea faptelor bune față de semeni în care se ascunde Însuși Hristos Domnul, conform textului evanghelic duminical.

După rugăciunea Amvonului, ierarhul, soborul slujitor și credincioșii, au ieșit în curtea bisericii unde a fost oficiată slujba sfințirii noului clopot.

Clopotul de 325 de kilograme a fost realizat la turnătoria Grassmayr din Innsbruck, Austria. El a fost achiziționat printr-un proiect de finanțare aprobat de Ministerul Resurselor Umane de la Budapesta, în urma demersurilor făcute de Pr. Paroh Ionuț Negrău. Noua achiziție va înlocui clopotul vechi, din anul 1926, care s-a deteriorat din cauza utilizării și trecerii timpului.

Comentarii Facebook


Știri recente