Ungaria | Seară duhovnicească organizată de Asociaţia Oastea Domnului în biserica din Micherechi

În Duminica a III-a după Rusalii la biserica din Micherechi (Méhkerék), aparținând Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, a avut loc o seară duhovnicească organizată de Asociația Oastea Domnului din această localitate, împreună cu Parohia, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

La eveniment au participat și membri ai Oastei Domnului din România: din localitățile Caransebeș (Județul Caraș Severin), Oradea și Avram Iancu (Județul Bihor).

Manifestarea s-a desfășurat în prezența PS Siluan şi a altor invitaţi şi credincioși, care au umplut biserica din Micherechi.

Programul a cuprins rugăciune și cuvânt de deschidere, din partea gazdelor, un cuvânt de binecuvântare, rostit de Preasfințitul Părinte Siluan, care și-a exprimat bucuria pentru această întâlnire comună, în duh de rugăciune, a oaspeților veniți din mai multe părți.

Momente aparte ale acestei seri duhovnicești le-au constituit cântările specifice, interpretate de Părintele Marian Mărcuș, dar și sceneta religioasă pe tema întoarcerii fiului risipitor, adaptată sub îndrumarea Doamnei Profesoare Mihaela Bejeriță și prezentată de un grup de tineri din Caransebeș.

La Micherechi, Oastea Domnului a luat ființă în anul 1928, la numai 3 ani de la data când s-a înființat ea în România și de atunci, săptămânal, au loc reuniuni ale membrilor ei în această localitate românească din Ungaria, care se desfășoară într-un locaș de cult ce le este dedicat și se află în apropierea bisericii.

Întâlnirea de la Micherechi s-a încheiat printr-o agapă frățească oferită oaspeților veniți din România, la Centrul misionar-pastoral al Parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente