Ungaria | PS Siluan a liturghisit la Săcal

În Duminica a III-a din Postul Mare, închinată cinstirii Sfintei Cruci, PS Siluan al Ungariei s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Săcal (Körösszakál), unde a săvârșit Sfânta Liturghie, potrivit Biroului de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Ierarhul a rostit şi un cuvânt în 19 martie 2017 în care a subliniat importanța Jertfei Mântuitorului Iisus Hristos pentru mântuirea neamului omenesc, asumată printr-o moarte de ocară și cutremurătoare, pe Crucea Golgotei, prin Răstignire, pentru îndreptarea oamenilor pe o altă direcție. Preasfinţia Sa i-a îndemnat pe credincioși să ia aminte și la transmiterea acestui mare dar al credinței în viața celor mai tineri, din familiile lor. În cadrul slujbei, copiii au fost împărtășiți cu Sfintele Taine.

În aceeași zi, îndată după Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Siluan, înconjurat de ceilalți clerici slujitori, a săvârșit și slujba de înmormântare sau prohodire pentru vrednicul de pomenire credincios Iosif Ardelean (Jozsef Erdei). Vreme de mai bine de două decenii a slujit cu multă credincioșie și dragoste biserica ortodoxă românească din Săcal, în calitate de paraclisier, sau clopotar, așa cum se spune la românii din Ungaria.

În semn de recunoștință, pentru slujrea făcută cu multă dăruire față de Biserica noastră, Episcopul Ortodox Român al Ungariei a dorit să ia parte la această slujbă de prohodire, aducând mulțumire familiei, rudeniilor și numeroșilor credincioși prezenți la acest eveniment trist, dar însoțit de nădejdea Învierii.

Comentarii Facebook


Știri recente