Ungaria. Manifestări comemorative dedicate eroilor români

Consulatul General al României la Giula, cu sprijinul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria și al altor instituții din Ungaria și România, a organizat în perioada 24-25 mai 2017 ceremonii de cinstire a eroilor români înmormântați în orașele Debrecen și Hajdúböszörmény.

Manifestarea a cuprins slujbe de pomenire, oficiate în Ajunul Praznicului Înălțării Domnului (24 mai 2017) de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, precum și depuneri de coroane de flori. La eveniment a fost prezenți și un grup de elevi orădeni.

În localitatea Debrecen, ceremoniile dedicate eroilor români au avut loc în Piața Bocskai din centrul localității și la Monumentul ostaşului român căzut la datorie situat în sectorul românesc al cimitirului municipal din Debrecen.

Ceremonie de comemorare a avut loc și în Cimitirul Central Român din Hajdúböszörmény, unde se află mai multe pietre funerare și două monumente construite în memoria ostașilor români care au fost înmormântați după bătălia din 22 octombrie 1944, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.


Comemorarea românilor care au luptat pentru unitatea națională are loc de două ori pe an: de Ziua Eroilor și în luna octombrie, de Ziua Armatei Române.

Manifestările sunt organizate de Ambasadei României la Budapesta în colaborare cu celor două Consulate Generale ale României cu sediile la Giula și Seghedin.

Comentarii Facebook


Știri recente