Ungaria: Manifestare culturală la Giula (VIDEO)

În sala festivă a Centrului Cultural de la Liceul Românesc Nicolae Bălcescu din Giula a avut loc vineri, 3 martie 2017, manifestarea culturală intitulată Mărțișor și Ziua Femeii, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Evenimentul, organizat de Autoguvernarea Românească Locală din Giula, a fost dedicat româncelor, de diferite vârste, care trăiesc și lucrează în Ungaria.

La manifestare au luat parte în jur de 200 de persoane și mai multe oficialități, între care s-au numărat:

  • Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei,
  • Domnul Florin Trandafir Vasiloni, Consulul General al României la Giula,
  • Domnul Tiberiu Iuhas, Președintele Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU),
  • Domnul Mihai Cerhati, Președintele Autoguvernării Românești Locale din Giula, gazda și prezentatorul manifestării,
  • Doamna Maria Gurzău Czeglédi, Directorul Liceului Românesc din Giula și cadrele didactice de la această instituție de învățământ etc.

În deschiderea evenimentului, Domnul Profesor Mihai Cerhati a adresat un cuvânt de salut oficialităților, doamnelor prezente și tuturor participanților. El a prezentat programul ce a cuprins versuri, în limbile română și maghiară, dansuri şi melodii populare românești.

Dansurile și cântecele au încântat sufletele participanților și au fost răsplătite cu numeroase aplauze, iar mai apoi fiecare doamnă prezentă la această manifestare a primit câte un mărțișor, din partea Autoguvernării Românești Locale din Giula, în semn de prețuire pentru ceea ce reprezintă și ca simbol al primăverii, ne-a transmis Preasfinţitul Părinte Siluan.

Manifestarea s-a încheiat cu o recepție oferită tuturor participanților.

 

Comentarii Facebook


Știri recente