Ungaria | Hram și întâlnire românească la Chitighaz

Biserica românească din Chitighaz (Kétegyháza) ocrotită de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, şi aflată în jurisdicţia Episcopiei Ortodoxe Române a Ungariei, și-a sărbătorit cu anticipație hramul în Duminica a 22-a după Rusalii. După Sfânta Liturghie, a urmat o întâlnire tradiţională a membrilor comunităţii.

Sfânta Liturghie din 5 noiembrie 2017 a fost oficiată de PS Siluan al Ungariei. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul Parohiei Curtici, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Hramul din acest an a fost un prilej pentru credincioși de a se aduna și întări legăturile românești peste graniță, dar și de a cunoaște mai bine localitatea în care trăiesc și români. Astfel, sub genericul Satul meu, Chitighaz, a avut loc o întâlnire de suflet românească pentru toți participanții la această sărbătoare. Au fost prezenţi, de asemenea, și mai mulţi reprezentanţi ai oficialităţilor locale.

În cuvântul rostit, ierarhul a făcut referire atât la pericopa evanghelică a Duminicii a 22-a după Rusalii, ce ne îndeamnă la o cugetare mai profundă asupra vieții noastre aici, pe pământ și a rosturilor ei și pregătirii sufletelor pentru viața cea veșnică, precum și la ocrotitorii lăcaşului de cult.

Toţi cei prezenţi au participat apoi la o agapă frățească.

Manifestarea, devenită tradiție, a fost apreciată ca de fiecare dată de toți participanții, veniți din Ungaria și România.

Foto Credit: Episcopia Ortodoxă Română a Ungariei

Comentarii Facebook


Știri recente