Ungaria | Deschiderea noului an școlar marcată la Liceul Românesc din Giula. PS Siluan i-a binecuvântat pe participanţi

Porțile Liceului Românesc Nicolae Bălcescu și ale Școlii Generale din Giula s-au deschis joi, 31 august 2017, pentru elevii din clasele I-XII. La eveniment a participat şi PS Siluan al Ungariei care i-a binecuvântat şi felicitat pe participanţi.

Potrivit legilor din Ungaria, acest eveniment are loc anual în data de 1 septembrie. Manifestarea festivă a coincis, în mod fericit, cu Ziua Limbii Române, sărbătorită în fiecare an în data de 31 august, începând din 2013, în România și peste tot în lume unde trăiesc români.

La deschiderea noului an școlar de la Giula au luat parte Doamna Director Maria Gurzău Czeglédi, Directorul Liceului și gazda acestei manifestări, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, oficialități, cadre didactice, elevii Liceului, părinți ai acestora și numeroși invitați.

După intonarea imnurilor de stat ale Ungariei și României a urmat cuvântul de deschidere și bun venit, adresat tuturor participanților de Doamna Director Maria Gurzău Czeglédi care a făcut și prezentarea întregului program, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

În continuare, Preasfințitul Părinte Siluan a săvârșit o slujbă de binecuvântare, chemând ajutorul și ocrotirea Bunului Dumnezeu peste această prestigioasă și importantă instituție de învățământ românesc din Ungaria.

Apoi, i-a felicitat pe cadrele didactice și elevi pentru acest nou început de an școlar, care coincide cu Ziua Limbii Române, îndemnându-i să își însușească cât mai bine acest instrument de lucru, dar și comoară de mare preț, care este limba maternă, ce ne permite să comunicăm între noi, dar și să ne cunoaștem, să ne păstrăm și să ne afirmăm identitatea noastră națională, spirituală și culturală.

Tot în programul de deschidere a noului an școlar au fost cuprinse două momente artistice, realizate sub îndrumarea coregrafului Ioan Nedreu.

În partea a doua a acestei întâlniri, elevii din fiecare clasă s-au deplasat la sălile de curs și au primit manualele pentru noul an de învățământ din partea profesorilor lor.

În total, în anul acesta de învățământ, în clasele I-XII, s-au înscris un număr de 422 de elevi.

Comentarii Facebook


Știri recente