Ungaria | Delegație universitară din Republica Moldova și Oradea în vizită la Centrul Eparhial din Giula

O delegație universitară din Republica Moldova și Oradea, împreună cu reprezentanți ai Filialei Bihor ai Uniunii Vatra Românească, au efectuat recent o vizită la Centrul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria și la Consulatul General al României din Giula.

Dintre membrii delegației menționăm:

  • Acad. Nicolae Dabija, Redactor Șef al săptămânalului „Literatura și Arta”,
  • Prof. Univ. Gheorghe Avornic, Rectorul Universității „Constantin Stere” din Chișinău,
  • Prof. Gheorghe Avornic, Rectorul Universității „Constantin Stere” din Chișinău,
  • Prof. Sorin Curilă, Președintele Senatului Universității din Oradea,
  • Prof. Daniel Pașca, Cancelarul General al Senatului Universității Oradea

Mai întâi, membrii delegației au fost prezenți la sediul Consulatului General al României din Giula. Aceștia au fost primiți de Consulul General Florin Trandafir Vasiloni care i-a însoțit apoi pe musafiri și în vizita efectuată la Episcopie.

Preasfințitul Părinte Siluan, împreună cu părintele arhimandrit Calinic Covaci, consilierul administrativ-bisericesc al Episcopiei și cu părinte protosinghel Visarion Tuderici, secretar eparhial, i-a întâmpinat pe oaspeții din Chișinău și de la Oradea, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria

În cadrul vizitei, Episcopul Ortodox Român din Ungaria le-a prezentat oaspeților Catedrala și Centrul Eparhial, vorbindu-le despre istoricul lăcașului de cult și al înființării Episcopiei. Totodată, ierarhul a vorbit și despre realizările, problemele întâmpinate de-a lungul vremii și starea de astăzi a comunității românești și în special a românilor din Giula.

Membrii delegației au semnat și în cartea de onoare a Episcopiei, admirând câteva dintre valorile bisericești (tipărituri, vase liturgice și alte obiecte).

La final, membrii delegației au oferit Preasfințitului Părinte Siluan cartea Drumul Basarabiei, aparținând Nicolae Dabija și Teodor David.

Comentarii Facebook


Știri recente