Ungaria | Biserica din Apateu a fost sfințită de 5 ierarhi ai Bisericii noastre

Biserica Parohiei din Apateu, aparținând Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, a fost resfințită sâmbătă, 6 mai 2017, de un sobor de 5 Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, informează Biroul de presă al Eparhiei.

Cu binecuvântarea PF Daniel și la invitația PS Siluan, Chiriarhul locului, la acest eveniment de au mai coliturghisit PS Lucian, Episcopul Caransebeșului, PS Sofronie, Episcopul Oradiei, PS Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului și PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

Resfințirea locașului de cult a fost prilejuită de încheierea unor ample lucrări de restaurare efectuate în ultimii ani de Părintele paroh Origen Sabău, Consilierul cultural al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria și Protopop de Dobrițân.

După întâmpinarea soborului de Arhierei a urmat slujba de resfințire a bisericii din Apateu, închinate Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei și Făcătorul de Minuni, care a primit acum și cel de-al doilea hram, la Sărbătoarea Nașterii Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul.

Totodată, aU fost sfințită și o Troiță de lemn, în stil maramureșean, așezată la intrarea în curtea bisericii, precum și lucrările efectuate în interiorul locașului de cult. În continuare a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului, iar la eveniment au luat parte circa trei sute de credincioși

Cuvântul a fost rostit de PS Lucian care a subliniat importanța deosebită a acestei sărbători și a scos în evidență virtutea deosebită a răbdării, așa cum ne este ea prezentată de Sfântul și Dreptul Iov, cel mult răbdător, sărbătorit în acea zi.

La finalul Sfintei Liturghii, Episcopul Ungariei a oferit din partea Patriarhului Daniel, în semn de prețuire și binecuvântare, mai multe distincții.

Toți cei prezenți la slujbă au participat la o agapă frățească.

Comentarii Facebook


Știri recente