Ungaria: Așezământul Monahal Românesc „Sf. Ioan Botezătorul” din Budapesta și-a sărbătorit hramul

Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul este și Ocrotitorul Duhovnicesc al Așezământului Monahal Românesc din Budapesta, care în Duminica după Botezul Domnului (8 ianuarie 2017) și-a sărbătorit hramul, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Cu acest prilej, potrivit tradiției, în locașul de cult românesc din această capitală europeană a fost săvârșită Sfânta Liturghie de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei.

Răspunsurile liturgice au fost date de maicile care își desfășoară viața în cadrul acestui Așezământ. La sfânta slujbă de hram au luat parte numeroși credincioși.

În cuvântul rostit, Preasfințitul Părinte Siluan le-a vorbit credincioșilor despre modelul de viață oferit nouă de Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul care și-a înțeles foarte bine rostul și misiunea primită de la Dumnezeu, îndeplinindu-o cu sârguință, până la capăt. De asemenea, ierarhul a vorbit și despre darurile duhovnicești deosebite, precum cel al Aghesmei Mari, pe care Dumnezeu le revarsă cu îmbelșugare asupra noastră.

La final, credincioșii au primit binecuvântare din partea PS Siluan prin stropire cu Agheasma Mare, din care au luat și în această zi la casele lor, și au primit și anaforă.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…