Un volum în limba greacă despre Părintele Cleopa a fost lansat la Suceava

Lucrarea „Arhimandritul Cleopa Ilie – predicator şi învăţător al Evangheliei“, aparține Arhim. Grichentie Natu de la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou“ din Suceava și a apărut la Editura Barbunaki din Tesalonic, Grecia. Volumul a fost lansat săptămâna trecută în sala de conferinţe a Muzeului de Istorie din Suceava.

La eveniment a participat IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Înaltpreasfinția Sa a subliniat importanţa ascultării în desăvârșirea spirituală a creștinului, notează doxologia.ro.

Lansarea volumului „Arhimandritul Cleopa Ilie – predicator şi învăţător al Evangheliei” ©Doxologia

Cartea reprezintă lucrarea de doctorat a autorului, susţinută la Facultatea de Teologie din cadrul  Universitatății „Aristotel” din Tesalonic sub îndrumarea Prof. Univ. Dr. Dimitra A. Koukoura, specialist renumit în Omiletică şi Catehetică.

Au fost prezenți la evenimentul de lansare elevi de la Seminarul Teologic „Mitropolitul Dosoftei“, studenţi de la Universitatea „Ştefan cel Mare“, cadre didactice, preoţi şi numeroşi iubitori ai învăţăturilor vrednicului de pomenire arhimandrit Cleopa Ilie de la Mănăstirea Sihăstria, judeţul Neamţ.

În încheierea manifestării a fost prezentat un film documentar despre părintele Cleopa.


Citește și: 7 cuvinte ale Părintelui Cleopa despre frica de Dumnezeu


Foto credit: Monitorul de Suceava

Comentarii Facebook


Știri recente