Tânăr sportiv de performanță, premiat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Sportivul Alexandru Georgian Dinu din Buzău, câștigător al mai multor concursuri de atletism pentru copii, la nivel local și național, a fost premiat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. Evenimentul a avut loc vineri, 01 aprilie 2016, la Biblioteca eparhială Ghenadie Episcopul, unde Pr. Ionuț-Cristian Vuță, consilier la Sectorul Social-filantropic și misionar, i-a oferit tânărului atlet un set complet de echipament sportiv, informează Dragoş Olteanu, Purtătorul de cuvânt al Eparhiei.

Elev în clasa a VI-a la Școala Gimnazială Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu din Buzău, Alexandru Dinu a început să practice atletismul la vârsta de 8 ani, fiind pregătit de profesorul Ricki Cucu, de la Liceul cu Program Sportiv din municipiu.

Cea mai recentă performanță a tânărului sportiv buzoian este câștigarea probei de 800 de m plat, din cadrul Campionatului Național de Atletism pentru Copii 1 (sportivii născuți în anii 2003-2004), care s-a desfășurat sâmbătă, 02 aprilie, la București.

Alexandru Georgian Dinu, acum în vârstă de 12 ani, spune că, în spatele acestor rezultate remarcabile, stau munca, seriozitatea și o mare pasiune pentru atletism. Dorința sa este să performeze și mai mult în acest sport și să participe la campionate europene și mondiale.

Comentarii Facebook


Știri recente